Протягом двох днів, 14-15 листопада, керівник Центру первинної  медико-санітарної допомоги  Ланчинської ОТГ Ірина Тодорів в рамках навчальної поїздки відвідала комунальне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Червоноград», що на Львівщині.

Учасники з перших вуст отримали інформацію про історію успіху Червоноградського КНП, основні етапи трансформації закладу, кількісні та якісні зміни. Анна Ярмола, директор Комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Червоноград», зазначила: «Стимулом для активних дій нашого колективу у напрямі реформування ПМСД є і буде здорове суспільство, доступні та якісні медичні послуги. Тому спільні та злагоджені зусилля всього нашого колективу зумовили досягнення чималих результатів як у покращенні матеріально-технічного оснащення закладу, так і в підвищенні якості надання послуг, і, що найголовніше, у зміні свідомості як працівників закладу, так і пацієнтів».

Також, у перший день вивчення досвіду учасники мали змогу почути від Михайла Шилича, програміста підприємства, про підходи до аналізу та критерії вибору медичної інформаційної системи, налагодження електронного документообігу Червоноградським КП ЦПМСД.

Жваве обговорення та інтерес учасників навчальної поїздки з Івано-Франківської області викликав виступ Ольги Коцечко, бухгалтера КНП, щодо планування доходів та витрат, здійснення закупівель, складання колективного договору та ін.

Ірина Тодорів, головний лікар  ЦПМСД Ланчинської селищної ради ОТГ, зауважила, що обмін досвідом, налагодження контактів із колегами - є запорукою успіхів реформи медицини.