Ми даруємо людям радість!

          Дарувати людям радість і красу – саме так означила роботу усіх працівників культури Ланчинської ОТГ у день їх професійного свята Марія Попович, завідувач Ланчинської міської бібліотеки для дорослих на урочистому вечорі, який відбувся 09.11.2018 року у Ланчинській музичній школі з нагоди Всеукраїнського Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва. Звісно, на території Ланчинської ОТГ  є чимало осередків  культури: музична школа, два клубних заклади, три бібліотеки, де працює 26 творчих людей. Але мистецький заклад, в якому відбулося дійство – особливий. Може, тому, що обабіч велично підносяться позолоченими хрестами два храми, звідки лунає трепетна мелодія церковних дзвонів, особливо в надвечірній час. А з нашої музичної школи линуть щемні і чарівні мелодії упродовж багатьох літ… І в цей неповторний листопадовий день, такий небувало сонячний і ласкавий, Ірина Іванівна Яремин, господиня закладу, приймала шанованих гостей: представників громадськості, керівників ОТГ, випускників музичної школи різних років. На посаді директора закладу Ірина Іванівна працює лише шість років (на викладацькій роботі -25 років), але про цю богиню музики, її невтомну працю на радість нам, ланчинцям, промовисто свідчить бодай такий факт: 28 масових заходів лише у цьому році, організованих і проведених її працівниками.

          Про це з гордістю говорив у своєму вітальному слові голова ОТГ Володимир Попович, який був вельми розчулений музичними творами у виконанні 16-ти викладачів та їх вихованців. Особливо полонили усіх присутніх на святі дует Ірини Яремин та Світлани Небелюк, який дивовижно виконав пісню «Осіннє золото», а також ансамбль «Сонет» з піснею «Скрипко моя». Хто хоч раз побував на концерті, який готують викладачі музичної школи, відмітив голова, відчув, як по його жилах летить розплавлена лава сонця і студінь засніженої Лисої гори, як танцюють наш швидкоплинний Прут і лагідна Слобожниця… І тому кожному викладачеві у день урочистий було вручено не лише грамоти ОТГ, а й пломеніючі троянди, бо не лише ці квіти, а й шовкова косиця цвіте в серці, коли викладачі співають або коли торкаються струн бандури Галина Іванівна Ткачук та Світлана Григорівна Небелюк… Своїх викладачів привітала також колишня учениця, а сьогодні студентка Івано-Франківського інституту мистецтв власним віршем- посвятою і, звичайно, піснею Андріана Романюк.

      Урочистий концерт закінчився, але він неодмінно стане стартом на шляху до нових звершень і дерзань.

        Дорогі культпрацівники Ланчинської ОТГ! Нехай поруч Вас завжди живе мелодія щастя, краси і любові. Хай творча доля постійно буде прихильною до Вас, бо Ваші душі – то струни скрипки і бандури, то музика гір. А музика – вічна!