Вибір професії – це надзвичайно важливий етап у житті людини, адже від цього вибору залежить майбутнє людини. З метою розширення уявлення учнів про світ професій, види професійної діяльності, які користуються попитом на ринку праці, сприяння молодим людям у виборі професійного майбутнього, вчора, 10 жовтня на території Ланчинського ліцею ім. Ю. Шкрумеляка було проведено інтерактивний захід «Майстерня професій» Надвірнянською районною філією Івано-Франківського  обласного центру зайнятості для учнів Ланчинської об’єднаної територіальної громади.

Голова Ланчинської селищної ради ОТГ Володимир Васильович Попович закликав учасників уважно ознайомитися із запропонованими професіями, адже можливо саме зараз вони  зможуть вибрати собі майбутню справу.

До школярів також звернувся директор районної філії Володимир Петрішак, який привітав учасників та наголосив, що у світі існує безліч професій, а даний захід   – це реальна можливість зорієнтуватися серед цієї кількості, знайти серед тисяч ту, єдину професію, яка стане справою всього життя.

Показати дітям свою роботу зголосились багато роботодавців, зокрема, надзвичайники, медики, поліція, рамщики  та багато інших.

Під час заходу фахівцями  проводились майстер-класи для учнівської молоді за професіями  та спеціальностями з метою формування умінь, виявлення навичок, здібностей та ознайомлення їх із засобами праці, обладнанням.

Учасниками гри були по 4 команди з Ланчинського ліцею та Ланчинської гімназії. Учні активно та із захопленням проходили всі етапи гри-квесту, але на фінішній прямій першою була команда «Ерудит» учнів 8-А класу Ланчинської гімназії. Серед нагороджених були дві команди Ланчинського ліцею, які посіли друге та третє місце. Всі три команди отримали цінні подарунки та призи.

Даний захід підтвердив, що світ професій безмежний, цікавий на будь-який смак і кожній людині треба зробити правильний вибір і працювати. Треба не просто працювати, а працювати творчо, щоб отримати насолоду від виконаної роботи. Коли робота виконана на совість, з душею, вона приносить не  тільки втому, а й велику радість та задоволення.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису