Фото без опису  Фото без опису

13 серпня 2018 року відбулося засідання позачергової дев'ятої сесії сьомого демократичного скликання Ланчинської селищної ради об’єднаної територіальної громади під головуванням селищного голови ОТГ Володимира Поповича. 

До сесійної зали на пленарне засідання прибули 17 із 26 депутатів Ланчинської селищної ради  ОТГ.

На розгляд сесії було винесено ряд питань порядку денного, основним серед яких, про добровільне приєднання територіальних громад сіл Середній Майдан, Вишнівці, Глинки Середньомайданської сільської ради Надвірнянського району Івано-Франківської області до Ланчинської селищної об’єднаної територіальної громади Надвірнянського району Івано-Франківської області. Доповідачем якого був селищний голова Ланчинської селищної ради Володимир Попович.  Рішення прийнято одноголосно. Це останнє рішення, після якого Ланчинська селишна рада ОТГ звернулася до Івано-Франківської обласної державної адміністрації щодо клопотання перед Центральною виборчою комісією для прийняття нею рішення про призначення перших виборів депутатів до ОТГ від Середньомайданської сільської ради  Надвірнянського району Івано-Франківської області.

Також на сесії розглядалися наступні питання:

- Про внесення змін до рішення сесії « Про селищний бюджет на 2018 рік».

- Про участь  у дев'ятому обласному конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

- Про затвердження ПКД на капітальний ремонт фасаду Ланчинського ліцею ім. Ю.Шкрумеляка.

Проект рішення про затвердження землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передачу в оренду депутати  Ланчинської селищної ради прийняли одноголосно.  Проте, питання щодо передачі в оренду ТОВ «Ланчиненергобуд» земельну ділянку площею 12,0000га  для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об'єктів енергогенеруючих підприємств, установ  і організацій в селищі Ланчин, терміном на 49 років депутати  фракції «Свобода»  не підтримали, як і не проголосували за термін 30 років. Відповідно питання щодо річної орендної плати за вищезгадану земельну ділянку від нормативно грошової оцінки та договір про участь  в соціально-економічному розвитку ОТГ розглядатимуться на наступній сесії.