Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

12 липня 2018 року ланчинці відзначали День селища  та 777-річницю першої історичної згадки про  Ланчин.

З нагоди святкування організатори підготували насичену програму.Урочистості розпочались із богослужіння в храмах селища. 

З ініціативи селищного голови Ланчинської селищної ради ОТГ Володимира Поповича, проведено  парад «Роверів», як акцію «За чисте довкілля».

Парад «Роверів» провели з метою показати, що велосипед – вид транспорту, на якому зручно і швидко доїхати на роботу і який є повноцінною альтернативою приватним авто.

Організатори намагалися  продемонструвати, що їздити на велосипеді цікаво, приємно та корисно, і для цього необов'язково вдягати спеціальний спортивний одяг.

Участь у велозагоні взяли керівництво та працівники селищної ради та активні жителі селища.

Грамотами і подарунками були нагороджені найстарші та наймолодші учасники параду «Роверів».

Після велозагону, на стадіоні селища, футболісти зіграли товариський матч Ланчин-Добротів.

Урочиста частина свята відбулась біля приміщення Народного дому в селищі Ланчин. Старт офіційній частині дали талановиті та харизматичні місцеві співачки та співаки.

«Справжня гордість села – його працьовиті та талановиті люди», - такими словами розпочав свій виступ Ланчинський селищний голова Володимир Попович.

Володимир Васильович, розповів про успіхи в житті селища, про ті здобутки, що отримали односельці, а також назвав тих, хто робить великий внесок в розбудову селища, хто небайдужий до проблем селища та сприяє його культурному розвитку. Подякував односельцям, які слідкують за порядком біля своїх осель. Також, Ланчинським селищним головою було вручено грамоти та премію гравцям команди ФК «Ланчин» за зайняте перше місце в чемпіонаті першості кубка району, художникам та скульпторам селища. Добрі слова і повагу висловив учасникам АТО, та вшанував пам'ять героїв Небесної сотні, зокрема Василя Шеремети.

Потім біля Народного дому в рамках свята селища та за сценарієм розпочалось незвичне дійство для любителів гри в шашки – сеанс безперервної і одночасної гри. Його проводили  майстри спорту з шашок Роман Залуцький та Олександр Коваль. Хлопці завітали  на наше свято не тільки для проведення сеансу гри. На прохання любителів цієї гри провели ще й майстер-клас, розповіли дітям і дорослим принципи і правила гри в шашки.

Гості селища  також мали можливість оглянути виставку творів місцевих майстрів пензля та художнього слова, а саме творів Яреми Оленюка та уродженця селища Ланчин Василя Андрушка, молодого митця Юрія Голінея.

Також на ланчинців та гостей свята чекала видовищна вечірня концертна програма  з номерів місцевих колективів і виконавців.

 Учасники молодіжної ради Ланчинської ОТГ  активно відзначились зі своїм феєричним флешмобом на тему «Ми молодь України».

На завершення виступили гості Делятинської ОТГ  хор «Червона калина»,  місцевий ансамбль « Сонет» та дует «Галичина».

Гуляння  і розваги тривали до півночі. А завершилось свято дискотекою під відкритим небом з запальними танцями під хіти поп-естради.

Свято проводилося за сценарієм підготовленим завідувачем міської бібліотеки для дорослих М.І. Попович.