Фото без описуСьогодні голова селищної ради Ланчинської об’єднаної територіальної громади Володимир Попович, провів офіційну зустріч з експертами програми «U-LEAD з Європою» Романом Матвійчуком та регіональним спеціалістом програми «U-LEAD з Європою» Олегом Білоусом, так як Ланчинська ОТГ пройшла відбір Програми «U-LEAD з Європою» у модернізації та створенні ЦНАП .

Метою візиту експертів став огляд будівлі, яка виділена під приміщення центр надання адміністративних послуг та його внутрішнє облаштування, ознайомлення представників ОТГ з умовами програми в частині створення центру надання адміністративних послуг, план приміщення, затвердження проектно-кошторисної документації, графік виконання робіт, готовність виконання робіт, а також реалізація першої фази програми.

Голова селищної ради Ланчинської об’єднаної територіальної громади Володимир Попович розказав наскільки пріоритетним для громади є питання створення ЦНАП: «Можливість отримати суб’єктами звернення адміністративних послуг у одному приміщенні з принципом «єдиного вікна» у чітко визначені строки у т.ч. для інвалідів та осіб з обмеженими можливостями, з мінімальними витратами часу на очікування прийому».

Проведено робочу нараду з фахівцями селищної ради ОТГ з питань надання адміністративних послуг, а саме:

  • надання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, відповідно до змін Постанови КМУ від 27 квітня 2018 року №329 «Про порядок призначення та надання житлових субсидій»;
  • соціальний захист населення;
  • державна реєстрація актів цивільного стану;
  • реєстрація місця проживання;
  • послуги держгеокадастру.

Представники програми «U-LEAD з Європою» запропонували створити робочу групу для належного створення ЦНАП.

За підсумками наради отримано відповідні доручення та рекомендації.